abilify kullanımına yeni başladım inanılmaz sinir kendine zarar verme isteği yaratıyor. Çoğu kez bağırdım gereksiz tartışmalara girdim bu hep böyle mi devam edecek etkilerine bakıyorum bulabildiğim bir sonuç yok aklıma buraya danışmak geldi forumda arattım da kendisi hakkında bir yazı bulamadım.
Abilify (aripiprazol), antipsikotik bir ilaçtır ve çeşitli psikiyatrik bozuklukların tedavisinde kullanılır. Ancak, her birey bu ilaca farklı tepkiler verebilir ve bazı yan etkiler yaşayabilir. Özellikle yeni başladığınızda, vücudunuzun ilaca alışması biraz zaman alabilir.
Sinirlilik, kendine zarar verme isteği ve gereksiz tartışmalara girme gibi belirtiler ciddi yan etkilerdir ve mutlaka dikkate alınmalıdır. Bu tür yan etkiler, bazı kişilerde ilacın dozuna veya bireysel hassasiyetlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.
Yapmanız gerekenler:
- Doktorunuza Başvurun: Bu yan etkileri yaşadığınız için en kısa sürede ilacınızı reçete eden doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Doktorunuz, dozunuzu ayarlayabilir, ilacı değiştirebilir veya ek tedavi seçenekleri sunabilir.
- İlaç Kullanımını Aniden Kesmemek: Doktorunuza danışmadan ilacı aniden kesmeyin. Bu, durumunuzu daha da kötüleştirebilir.
- Yan Etkilerin Takibi: Yan etkileri bir günlük tutarak takip edin. Bu, doktorunuza durumunuz hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlayabilir ve tedavi planınızı optimize etmesine yardımcı olabilir.
- Destek Almak: Sinirlilik ve kendine zarar verme isteği gibi ciddi belirtiler yaşıyorsanız, bir psikolog veya terapistten destek almanız da faydalı olabilir. Bu süreçte profesyonel bir rehberlik, duygusal dengeyi bulmanıza yardımcı olabilir.
Unutmayın, her bireyin tedaviye verdiği yanıt farklıdır ve doktorunuz size en uygun tedavi planını belirlemek için en iyi kaynaktır.