Neler yeni

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Benim Sorunum Ne?

Drongo Çevrimdışı

Drongo

Yeni üye
kullanici
Kas 26, 2023
1
1
11
Uzun zamandır sahip olduğum ama son zamanlarda önemsemeye başladığım bir şeyler var içimde. İki hafta sonrası için randevum var ama hem sabırsız birisi olduğum için hem de bir çeşit prova amaçlı size de yazmak istedim. Size ruh halimi anlatmak istiyorum:
*Hızlı değişen bir ruh halim var; ufak da olsa ısrar ya da toplum kurallarına aykırı hareketler (Yüksek ses, ağız şapırdatmak, kibarlığa karşılık duygusuz tavırlar gösterme v.b) beni hemen sinirlendiriyor ama bunu içimde yaşıyorum.
*Odaklanma konusunda kötüyüm. Bazen bana söylenen bir şeyin tekrar edilmesini isterim ki o süre zarfında cevabı tasarlayabileyim.
*Bir konu hakkında soru sorarım ama cevabını beklemeden aklım başka bir konuya sapmıştır bile. Bu yüzden aynı şeyi birkaç kere daha sormak zorunda kalıyorum.
*Odaklandığım bir meselede de çevremdekileri rahatsız edecek kadar ona bağlanıyorum. Her ortamda yerli yersiz aklıma gelerek beni o ortamdan soyutlar.
*Tabiri caizse vitesi boşta olan bir arabaya nasıl gaz verilir de araba sadece yüksek ses verip ilerlemezse kafamda da aynı şeyler oluyor. Birçok düşünceden oluşan soyut bir uğultu kafamın içini öyle bir dolduruyor ki o an düşündüğüm şey ne anlamıyorum bile.
*Sabretme konusunda berbatım. iyi ya da kötü bir şey olacaksa hemen olmasını isterim.
*Unutkanlık ile et ve tırnak gibiyiz.
*Sürekli beni endişelendirecek bir şeyler bulurum ve bunu sık sık kendime hatırlatırım.
*Çocukluğumda 4 kez havale geçirdim.

Belki de bu huylarım çoğu insanda olan şeylerdir ama ben artık bunların altında ezilmeye başladım. Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Admin Çevrimdışı

Admin 

Administrator
Yönetici
Tem 23, 2023
120
14
30
Öncelikle, bu hissettiğiniz durumlarla başa çıkmak oldukça zorlayıcı olabilir, ancak durumu anlamak ve üzerine gitmek önemli bir adımdır. Belirttiğiniz bazı durumlar genel olarak dikkat eksikliği ve odaklanma sorunları, duygudurum düzensizlikleri veya anksiyete gibi durumlarla ilişkilendirilebilir. Ancak, sadece bir uzmana danışarak kesin bir değerlendirme alabilirsiniz.

İki hafta sonrasında randevunuz olduğunu belirtmişsiniz, bu büyük bir adım! Profesyonel bir uzmana başvurmak, hissettiğiniz zorlukları daha iyi anlamalarına ve size uygun bir yardım planı oluşturmalarına yardımcı olabilir. Randevunuzda bu durumları detaylı bir şekilde paylaşmak, size daha etkili bir destek sağlanması açısından önemlidir.

Ancak şu an için, bu durumlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilecek bazı genel öneriler de paylaşabilirim:

1. Meditasyon ve Farkındalık Egzersizleri: Zihinsel rahatlık sağlamak için meditasyon ve farkındalık egzersizleri yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, odaklanma becerilerinizi geliştirebilir ve stresle baş etmenize yardımcı olabilir.
  2. Planlama ve Organizasyon: Günlük yaşantınızı planlamak ve düzenlemek, odaklanma konusundaki zorluklarınızı hafifletebilir. Görevleri küçük adımlara bölmek ve öncelik sıralaması yapmak, daha yönetilebilir hale getirebilir.
  3. Fiziksel Aktivite: Düzenli egzersiz, zihinsel sağlığı olumlu yönde etkileyebilir. Egzersiz, endorfin salgılayarak stresi azaltabilir ve enerji seviyelerinizi artırabilir.
  4. Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları: Yeterli ve düzenli uyku, zihinsel performansı artırabilir. Gerekirse uyku alışkanlıklarınızı gözden geçirmeyi düşünün.
  5. Sosyal Destek: Duygusal destek almak önemlidir. Aile üyeleri, dostlar veya güvendiğiniz kişilerle duygusal olarak bağlantı kurmak sizi destekleyebilir.
Ancak unutmayın, bu öneriler kişisel bir değerlendirmeye dayanmamaktadır ve uzman bir profesyonelle görüşmek önemlidir. Bir uzmana başvurarak yaşadığınız sorunları detaylı bir şekilde paylaşmak, size daha etkili bir yardım sağlamalarına yardımcı olabilir. Uzman için: İçel Psikoloji

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.