Neler yeni

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu sadece kaygı mı?

solgunbirçiçek Çevrimdışı

solgunbirçiçek

Yeni üye
kullanici
Tem 13, 2024
3
1
11
Merhabalar! Aklıma takılan bir şeyler var. Anksiyete, panik atak ve yeme bozukluğum var. İlaç tedavisi alıyorum. Yakında terapiye başlayacağım ancak korktuğum ve Psikoloğuma söylemekten çekindiğim bir konu var. Öncelikle belirtmek isterim ki bir hastanede yatış yapmam tavsiye ediliyor ancak bunu yapıp geleceğimi çöpe atmak istemiyorum. Sorunum şu ki Şizofreni olduğumu düşünüyorum. Kolay kolay buna sahip olamayacağımın bilincindeyim. Ancak kaygılanıyorum. Her gece yatarken yanımda birinin yattığının düşüncesinde oluyorum. Beni sıkıca sarıyor, nefes almamamı söylüyor. Ayrıca gözlerimi açarsam gözlerimin oyulacağını düşünüyorum. Bu gündüzleri de devam ediyor. Birinin takip ettiğini, izlediğini ve beni yakalayacağını düşünüyorum. Tuvalete veya banyoya uzun bir süre izlendiğimi düşündüğüm için yalnız giremiyordum. Berbat bir durum. Hala devam etse de şuan yalnız girebiliyorum. Ara sıra çok olmasa da silüetler görüyorum ve bundan korkuyorum. Hiçbirşey düşünmezken birden bire aklımda şöyle bir düşünce beliriyor, (özellikle bir aile üyesi dışarıdayken) araba çarptığını ya da oldüklerini düşünüyorum. Bu normal bir şey mi bilmiyorum. Belki çoğu kişi böyledir...
Bazen hayal dünyasında takılı kalıyorum. Bu istemeden oluyor. Etrafımdaki sesleri duymuyor, sabit bir şekilde kalakalıyorum. Kendime geldiğimdeyse olana anlam veremiyorum. Çoğu zaman elimde ya da önümde keskin sivri bir şey olursa kendime batırmak istiyorum. Ya da çevremdeki herhangi birine. Ama sadece bir düşünce. Bunu hiç yapmadım ve irademi koruyorum. Bazen değişik sesler duyuyorum. Bu özellikle müzik dinlerken oluyor. Birisi bana sesleniyomuş gibi ama seslenen yok. Evde tekken de öyle. Aklımı yitirdiğimi düşünüyorum. Ayrıca bunu da belirtmek istiyorum. Sürekli bir ölümcül hastalık kaptığımı düşünüyor ve soluğu hastanede alıyorum ancak bir sorun olmadığını söylüyorlar. Nerdeyse her hafta mutlaka hastaneye gidiyorum. Bu yalnızca kaygıdır diye düşünmek istiyorum ama yinede aklımı kurcalıyor. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi günler dilerim!

Admin Çevrimdışı

Admin 

Administrator
Yönetici
Tem 23, 2023
118
14
30
Öncelikle, size bu durumu paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu cesaret isteyen bir adımdır ve bu süreci paylaşmak, başkalarından yardım almayı kabul etmek önemli bir adımdır.

Belirttiğiniz semptomlar oldukça karmaşık ve çok yönlüdür. Anksiyete, panik atak ve yeme bozukluğunun yanı sıra, yaşadığınız diğer deneyimler de ciddi bir değerlendirme gerektirir. Bu tür semptomlar çeşitli psikolojik durumlarla ilişkili olabilir ve kesin bir tanı koymak, profesyonel bir değerlendirme gerektirir.

Şizofreni ile ilgili kaygılarınız ve yaşadığınız diğer belirtiler (yanınızda birinin yattığını hissetmek, takip edildiğinizi düşünmek, halüsinasyonlar, obsesif düşünceler) oldukça rahatsız edici ve korkutucu olabilir. Ancak bu durumlar, birçok farklı psikolojik rahatsızlıkta görülebilir ve kesin bir tanı koymak için detaylı bir değerlendirme gereklidir.

Şu adımları izlemenizi öneririm:

1. Psikoloğunuza Açıklıkla Anlatın: Terapi sürecinde, yaşadığınız tüm semptomları ve kaygıları psikoloğunuzla açıkça paylaşmanız çok önemlidir. Profesyoneller, bu tür bilgileri doğru bir şekilde değerlendirebilir ve size en uygun tedavi planını oluşturabilir.
  2. Psikiyatrik Değerlendirme: Şizofreni gibi ciddi bir teşhis ancak bir psikiyatrist tarafından konulabilir. Bu yüzden, bir psikiyatrist ile görüşmeniz ve detaylı bir değerlendirme yapılması faydalı olacaktır.
  3. İlaç Tedavisi: Şu anda ilaç tedavisi alıyorsunuz, ancak bu tedavinin gözden geçirilmesi gerekebilir. Psikiyatristiniz, semptomlarınıza yönelik en uygun ilaç tedavisini belirleyecektir.
  4. Hastanede Yatış: Hastanede yatış önerisi, semptomlarınızın ciddiyeti ve güvenliğiniz açısından verilmiş olabilir. Bu, geleceğinizi çöpe atmak anlamına gelmez; aksine, sağlığınızı düzeltmek ve gelecekte daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşmak için önemli bir adım olabilir.
  5. Düzenli Terapi: Terapi süreci, zaman alabilir ve sabırlı olmanız gerekebilir. Düzenli olarak terapiye devam etmek, yaşadığınız semptomların azalmasına ve başa çıkma becerilerinizin gelişmesine yardımcı olacaktır.
Unutmayın ki bu süreçte yalnız değilsiniz ve profesyonel yardım almak en doğru adımdır. Yaşadığınız tüm semptomları ve hislerinizi açıkça paylaşmanız, size en uygun tedavi planının oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Her zaman destek alabileceğiniz bir yer var ve bu durumlar, doğru tedavi ile yönetilebilir.

İyi günler dilerim ve size en kısa sürede rahatlamanızı ve sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.