Neler yeni

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hayattan zevk alamıyorum

S Çevrimdışı

scout

Yeni üye
kullanici
May 21, 2024
1
0
1
Herkese merhaba,ben yaklaşık 2 senedir yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor hiçbir şey için bir hevesim yok. Sürekli bir mutsuzluk hali içerisindeyim. Bunun yanı sıra üniversite öğrencisiyim,sınavlar hakkında çok düşünüyorum ve stres yapıyorum ve bir türlü ders çalışırken de odaklanmıyorum . Stres yaptığım için çalıştığım ders çok verimli olmuyor,haliyle de sınavlarda başarısız oluyorum. Sürekli kendimi yorgun hissediyorum,derslerde hocayı dinlerken farkında olmadan dalıp gidiyorum. Herşeyi aşırı düşünüyorum ve kafama takıyorum. Yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok mutlu olurum çünkü gerçekten yaklaşık 2 senedir çok kötü bir ruh hali içindeyim. Şimdiden teşekkür ederim.

Admin Çevrimdışı

Admin 

Administrator
Yönetici
Tem 23, 2023
117
14
30
Herkese merhaba,ben yaklaşık 2 senedir yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor hiçbir şey için bir hevesim yok. Sürekli bir mutsuzluk hali içerisindeyim. Bunun yanı sıra üniversite öğrencisiyim,sınavlar hakkında çok düşünüyorum ve stres yapıyorum ve bir türlü ders çalışırken de odaklanmıyorum . Stres yaptığım için çalıştığım ders çok verimli olmuyor,haliyle de sınavlarda başarısız oluyorum. Sürekli kendimi yorgun hissediyorum,derslerde hocayı dinlerken farkında olmadan dalıp gidiyorum. Herşeyi aşırı düşünüyorum ve kafama takıyorum. Yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok mutlu olurum çünkü gerçekten yaklaşık 2 senedir çok kötü bir ruh hali içindeyim. Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle hissettiklerinle ilgili konuştuğun için teşekkür ederim ve yaşadıklarının zorlayıcı olduğunu anlıyorum. Anlattıklarından, motivasyon eksikliği, sürekli bir yorgunluk hali ve odaklanma sorunları yaşadığını belirtmişsin. Bu belirtiler, depresyon gibi psikolojik bir durumun işaretleri olabilir. Aynı zamanda yoğun stres altında olduğunu ve bu durumun ders çalışma verimini ve akademik başarını olumsuz etkilediğini dile getirmişsin.

Bu tip duygular ve düşüncelerle başa çıkmak gerçekten zor olabilir, ancak unutma ki yardım almak için yalnız değilsin. İlk adım olarak, üniversitende sunulan rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirsin. Bir psikoloji profesyoneliyle düzenli olarak görüşmek, hissettiklerini daha iyi anlamanı ve bu duygularla başa çıkman için stratejiler geliştirmeni sağlayabilir.

Ayrıca, günlük rutininde küçük değişiklikler yaparak da kendini daha iyi hissetmene yardımcı olabilir. Örneğin, düzenli fiziksel aktiviteler, yeterli uyku, sağlıklı beslenme ve hobiler gibi kişisel ilgi alanlarına zaman ayırmak ruh halini olumlu yönde etkileyebilir.

Her şeyden önemlisi, bu süreçte kendine karşı nazik ve sabırlı olmaya çalış. İyileşme süreci zaman alabilir ve iniş çıkışlarla dolu olabilir. Kendini kötü hissettiğin zamanlarda destek için daima bir profesyonele veya güvendiğin kişilere başvurabilirsin. Unutma, bu zor zamanlarda bile umut ve iyileşme her zaman mümkündür.

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.