Neler yeni

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sosyal anksiyete

gunessayy Çevrimdışı

gunessayy

Yeni üye
kullanici
Eyl 13, 2024
1
0
1
Merhaba
Ben bu sene üniversite öğrencisi oldum bundan önce dershaneye başlamıştım o günden beri yeni ortamlara katılınca boyun bölgem kızarıyor soğuk ter basıyor bacaklarım titriyor sosyal olamıyorum şimdi ise hiç bir şey hissetmek istemiyorum bazense duygularımı tanımlayamıyorum konuşamıyorum uykuya dalma esnasında tanıdıklarımın konuşmalarını duyuyorum bazen gece yarısı uyanıyorum ne yapmalıyım lütfen bir yol gösterin

Admin Çevrimdışı

Admin 

Administrator
Yönetici
Tem 23, 2023
115
12
30
Merhaba,

Öncelikle, yaşadıkların seni oldukça zorlayan duygusal ve fiziksel tepkiler gibi görünüyor. Üniversiteye başlamak, yeni ortamlara girmek ve sosyal çevrede bulunmak bazı insanlarda kaygı yaratabilir. Senin de belirttiğin gibi, bu kaygı fiziksel tepkilerle (boyun bölgesinde kızarma, soğuk ter, bacak titremesi gibi) kendini gösterebiliyor. Ayrıca duygularını tanımlayamama, konuşma güçlüğü ve uykuyla ilgili sorunlar gibi belirtiler de yaşıyorsun.

Bu tür belirtiler sosyal anksiyete veya başka bir tür kaygı bozukluğu ile ilgili olabilir. Anksiyete, sosyal ortamlarda kendini huzursuz, sıkışmış ve yetersiz hissetmene neden olabilir. Uykuya dalmadan önce sesler duyman ya da gece uyanman ise kaygı ve zihinsel yoğunlukla ilgili olabilir. Kaygı bazen bedensel ve zihinsel yorgunluğa yol açar ve zihnin fazla uyarıldığı zaman bu tür duyusal deneyimlerle karşılaşmak olasıdır.

Bu durumda sana birkaç önerim var:

1. Farkındalık ve Gevşeme Teknikleri: Özellikle nefes egzersizleri ve meditasyon gibi teknikler, kaygıyı yönetmede etkili olabilir. Derin nefes almak ve gevşeme egzersizleri, kaygılı anlarda rahatlamana yardımcı olabilir.
  2. Küçük Adımlarla Sosyalleşme: Yeni ortamlara adım atarken küçük ve yönetilebilir hedefler koyabilirsin. Büyük kalabalıklar yerine daha küçük ve seni rahat hissettirecek sosyal etkinliklere katılmayı deneyebilirsin. Kendini zorlamadan adım adım sosyal ortamlarda bulunmak zamanla özgüvenini artırabilir.
  3. Uyku Düzeni: Uyku sorunları yaşıyorsan, uyumadan önceki rutinin önemli olabilir. Elektronik cihazlardan uzak durmak, rahatlatıcı bir uyku ortamı yaratmak ve uyumadan önce gevşeme egzersizleri yapmak uykunu düzene sokmana yardımcı olabilir.
  4. Bir Uzmanla Görüşme: Bu tür durumlarda bir uzmandan profesyonel yardım almak çok faydalı olabilir. Kaygı bozukluğu, anksiyete veya depresyon gibi durumlarla başa çıkmada bir psikolog ya da psikiyatristin rehberliği çok etkili olabilir. Psikoterapi, özellikle kaygı bozukluklarında kişilere yardımcı olan en önemli tedavi yöntemlerinden biridir.

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.