Neler yeni

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şu tarz düşüncelerden nasıl kurtulabilirim?

D Çevrimdışı

delirecekbiri

Yeni üye
kullanici
Ara 9, 2023
1
0
1
Merhaba, ben kaygılı düşüncelerle çok boğuşuyorum ve aşırı korkuyorum ek olarak çok takıyorum ve onu bitirecek karşı savunma yapacak şeyler sunmaya çalışıyorum hep daha fazlası geliyor daha fazla kaygılanıyorum. Hiç rahat hissetmiyorum da hep bir kuşku var, mesela çoğu şeyi geçiştirdim ama rahat hissedemiyorum böyle sanki hep kaygılı olmam gerekiyormuş gibi hissediyorum, olmayınca güvende hissedemiyorum ama sonra o kaygıyı da bitirmeye calısıyorum. Ya rüyadaysam şu an diye düşünceler beni yiyor panikliyorum aşırı şekilde. Kafayı yemek üzereyim, şimdi de "İnsanlar benim düştüğüm duruma düşerse olduğum durumdan nasıl çıkarım?" diye kafamda düşünüyorum, çıkmıyor da. Şimdi sakin olsam da yarın tekrar başlayacak. Ne yapmalıyım?

Sosyolog02 Çevrimdışı

Sosyolog02

Yeni üye
kullanici
Ara 4, 2023
3
2
11
Sürekli kaygı duyduğunuz düşüncelerin aklınıza getirmeniz düşüncenin geviş getirmesi durumudur düşündükçe kaygılanıyor,kaygılandıkça düşünüyorsunuz zihin işlevsiz,parazit bir düsünceyi sürekli döngüleştirip beslemektedir
Merhaba, ben kaygılı düşüncelerle çok boğuşuyorum ve aşırı korkuyorum ek olarak çok takıyorum ve onu bitirecek karşı savunma yapacak şeyler sunmaya çalışıyorum hep daha fazlası geliyor daha fazla kaygılanıyorum. Hiç rahat hissetmiyorum da hep bir kuşku var, mesela çoğu şeyi geçiştirdim ama rahat hissedemiyorum böyle sanki hep kaygılı olmam gerekiyormuş gibi hissediyorum, olmayınca güvende hissedemiyorum ama sonra o kaygıyı da bitirmeye calısıyorum. Ya rüyadaysam şu an diye düşünceler beni yiyor panikliyorum aşırı şekilde. Kafayı yemek üzereyim, şimdi de "İnsanlar benim düştüğüm duruma düşerse olduğum durumdan nasıl çıkarım?" diye kafamda düşünüyorum, çıkmıyor da. Şimdi sakin olsam da yarın tekrar başlayacak. Ne yapmalıyım?

Sosyolog02 Çevrimdışı

Sosyolog02

Yeni üye
kullanici
Ara 4, 2023
3
2
11
Sürekli kaygı duyduğunuz düşüncelerin aklınıza getirmeniz düşüncenin geviş getirmesi durumudur düşündükçe kaygılanıyor,kaygılandıkça düşünüyorsunuz zihin işlevsiz,parazit bir düsünceyi sürekli döngüleştirip beslemektedir bu durumda kaygı yaratan düsünceyi kabullenmek ilk adımdır daha sonra yapılması gereken şey sizde kaygı yaratan şeyin ne olduğunu anlamaya çalışmak .tabi icedönük bir bakış ile bu yapılırken sürekli değil de arasıra bu düşünsel tutumu deneyin olumsuz düşünceleri bilinçaltına itmek te cözüm değil sürekli bu düsünceleri bilinç düzeyine getirmek te sizi rahatsız eder arasıra bu düsüncelerle içedönük bir bakış açısıyla yüzleşildiği zaman kaygıyı yaratan düşüncenin ruhsal sıkıntı yaratma kapasitesi zamanla azalır, zihinsel analiz kaygı düsüncesini normallestirir.rahatsızlık yaratan düşüncenin üzerine gitmek , olumsuz duyguya yol açan düşüncenin temelinde neyin yattığını içedönük bir farkındalık ile anlamaya çalışmak kaygıyı azaltır ve sorun çözülmüş olur

Admin Çevrimdışı

Admin 

Administrator
Yönetici
Tem 23, 2023
118
14
30
Öncelikle yaşadığınız duygusal zorluklarla başa çıkmak için profesyonel bir yardım almanız önemlidir. Bir uzmana danışmak, kaygı, korku ve takıntılarınıza odaklanarak size uygun stratejiler geliştirmenize yardımcı olabilir. İlk adım olarak bir psikolog veya psikiyatristle görüşmeyi düşünebilirsiniz.

Ayrıca, günlük yaşamınızda uygulayabileceğiniz bazı stratejiler şunlar olabilir:

1. Düzenli Egzersiz: Fiziksel aktivite, endorfin salgısını artırarak stresle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
  2. Meditasyon ve Yoga: Zihinsel dengeyi sağlamak için meditasyon ve yoga gibi rahatlatıcı tekniklere yönelebilirsiniz.
  3. Bilinçli Nefes Egzersizleri: Derin ve düzenli nefes almak, sakinleşmenize yardımcı olabilir.
  4. Düzenli Uyku: Yeterli ve düzenli uyku, duygusal dengeyi korumak için önemlidir.
  5. Olumlu Düşünce Alıştırmaları: Olumsuz düşüncelerinizi fark edip onları olumlu yönde değiştirmeye çalışabilirsiniz.
Ancak, bu stratejiler geçici bir rahatlama sağlamaktan öteye gitmezse, uzman yardımı almak önemlidir. Profesyonel destek, duygusal zorluklarınızın altında yatan nedenleri anlamanıza ve bu konuda etkili bir şekilde çalışmanıza yardımcı olabilir.

Foruma hoş geldin ?, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.