ALGILANAN AİLE DESTEĞİ ÖLÇEĞİ
Aşağıda insanların aileleri ile ilişkileri sırasında yaşadıkları ve hissettikleri duygulara ilişkin ifadeler vardır. Amacımız, her ifadenin size ne kadar uyduğunu öğrenmektir. Her cümle ile ilgili üç seçenek vardır: Evet, Kısmen ve Hayır. Lütfen her soruyu dikkatle okuyup cevap kağıdında size en çok uyan seçeneğin altındaki parantezin içini ( X ) şeklinde işaretleyin.
Adı soyadı:........................................................................
Sınıf :.................. Okul No:.............. Cinsiyeti:........... Tarih:......./......./................
( PSS – Fa )
Aşağıda insanların aileleri ile ilişkileri sırasında yaşadıkları ve hissettikleri duygulara ilişkin ifadeler vardır. Amacımız, her ifadenin size ne kadar uyduğunu öğrenmektir. Her cümle ile ilgili üç seçenek vardır: Evet, Kısmen ve Hayır. Lütfen her soruyu dikkatle okuyup cevap kağıdında size en çok uyan seçeneğin altındaki parantezin içini ( X ) şeklinde işaretleyin.
- Ailem ve akrabalarım gerektiğinde bana manen destek olurlar.
- Nasıl davranacağım ya da ne yapacağım konusunda ailemin fertlerinden yararlı fikirler alırım.
- İnsanların çoğu ailelerine, benim kendi aileme olduğundan daha yakındır.
- En yakın aile fertlerime derdimi açtığımda, bunun onları rahatsız ettiğini düşünürüm.
- Ailemdeki kişiler düşüncelerimi duymaktan hoşlanırlar.
- Ailem özel işlerimin çoğunu paylaşır.
- Ailemden bazı kişiler sorunları olduğunda ya da öğüde ihtiyaç duyduklarında bana gelirler.
- Ailemin sevgi ve yakınlığına güvenirim.
- Kendimi kötü hissettiğimde, arayabileceğim ve daha sonra bundan pişmanlık duymayacağım bir akrabam var.
- Ailem ve ben düşündüklerimizi birbirimize açıkça söyleriz.
- Ailem kişisel isteklerimi anlayışla karşılar.
- Ailemdeki kişiler sevgi ve yakınlığa ihtiyaç duyduklarında beni ararlar.
- Sorunlarımı çözmede ailemin yardımını görürüm.
- Ailemden birkaç kişiyle pek çok sorunumu paylaşırım.
- Ailemdeki kişiler, nasıl davranacakları ya da bazı şeyleri nasıl yapacakları konusunda benim fikirlerimden yararlanırlar.
- Aileme sırlarımı açtığımda kendimi huzursuz hissederim.
- Ailemdeki kişiler, canları sıkıldığında beni ararlar.
- Aile fertlerimin, sorunlarını çözmede kendilerine oldukça yardımcı olduğumu, düşündüklerini hissediyorum.
- Başka insanların aksine, benim, ailemden hiçbir kişiyle aramda fazla yakın ilişki yoktur.
- Daha farklı bir ailem olması
ALGILANAN AİLE DESTEĞİ ÖLÇEĞİ
CEVAP KÂĞIDI
Adı soyadı:........................................................................
Sınıf :.................. Okul No:.............. Cinsiyeti:........... Tarih:......./......./................
| Soru | EVET | HAYIR | KISMEN | Soru | EVET | HAYIR | KISMEN | |
| 1 | (2) | (0) | (1) | 11 | (2) | (0) | (1) | |
| 2 | (2) | (0) | (1) | 12 | (2) | (0) | (1) | |
| 3 | (0) | (2) | (1) | 13 | (2) | (0) | (1) | |
| 4 | (0) | (2) | (1) | 14 | (2) | (0) | (1) | |
| 5 | (2) | (0) | (1) | 15 | (2) | (0) | (1) | |
| 6 | (2) | (0) | (1) | 16 | (0) | (2) | (1) | |
| 7 | (2) | (0) | (1) | 17 | (2) | (0) | (1) | |
| 8 | (2) | (0) | (1) | 18 | (2) | (0) | (1) | |
| 9 | (2) | (0) | (1) | 19 | (0) | (2) | (1) | |
| 10 | (2) | (0) | (1) | 20 | (0) | (2) | (1) |